diumenge, 18 de maig del 2014

Aprendre anglès amb les TIC és millor?

Bona tarda, avui volem compartir amb vosaltres un vídeo molt interessant sobre possibles avantatges i inconveninets d'aprendre anglès amb les TIC. 

El professor de la Universitat Simon Bolívar, Carlos Mayora, ha argumentat la importància de les TIC per aprendre la llengua anglesa. Així doncs aquest ha fet referència a dos punts clau que ajuden en aquest aprenentatge.

En primer lloc per aprendre l’anglès és necessari tenir molt contacte amb l’idioma i amb les TIC  això es potencia ja que et permeten comunicar-te amb persones natives mitjançant l’skype o mirar vídeos al youtube o a pàgines web, etc. A més, no només pots  practicar el llenguatge oral sinó que també l’escrit llegint fòrums, notícies, etc.



En segon lloc, considera clau la motivació en el sentit que cadascú s’ha de posar una meta per la qual vol dur a terme aquest aprenentatge, és a dir, una raó. Per exemple la de saber necessàriament per la feina, per integrar-se en un entorn, etc. En aquest sentit les TIC també hi ajuden, ja que hi ha molta diversitat d’exercicis i de camins per aprendre’l (jocs, vídeos, pel·lícules, programes, etc.)

A més dels aspectes positiu però, també ha comentat que també n’hi ha de negatius, és a dir que s’ha d’informar als alumnes dels problemes que poden sorgir navegant per Internet, com ara el ciberassetjament, l’existència de hakers, etc.

Per últim, Carlos Mayora, ha comentat que utilitzar les TIC correctament per aprendre no succeeix en els infants per si sols, sinó que cal realitzat un bon disseny pedagògic i un entorn adequat perquè amb el metre de guia aquests adquireixin l’aprenentatge pertinent de l’anglès.

Personalment estic totalment d’acord amb aquest últim aspecte, ja que és cert que alguns aprenentatges els poden fer sense l’ajuda de l’adult com a guia, però el món de les TIC és molt gran i hi ha quantitat d’informació, la qual s’ha de filtrar i destriar. És molt interessant poder-hi treballar com tot altre material també s’ha de preparar per tal d’aconseguir l’objectiu que el docent es planteja dur a terme.

CLiCA AQUÍ PER VEURE EL VÍDEO.


Publicació feta per: Nina Coll

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada