dimarts, 20 de maig del 2014

"Educació impulsa un pla per aprendre l'anglès a partir dels 3 anys"

Hola de nou lectors i lectores!

Avui ens proposem analitzar una notícia que va ser publicada l’any 2007 al Punt Diari. El títol de la notícia era “Educació impulsa un pla per aprendre l’anglès a partir dels 3 anys”

Aquesta notícia deia que educació destinaria 221 milions perquè l’any 2015 tots els alumnes acabin l’ESO parlessin anglès correctament... estem a l’any 2014 i m’atreviria a dir que la intenció era bona però ha fracassat.

Marcel Barrera, autor de l’article, afirmava que l’objectiu d’aquest impuls era que als 16 anys tots els alumnes acabessin l’etapa d’ESO dominant la llengua anglesa. També estava previst formar a 15.000 docents en aquest àmbit.

Aquest pla d’impuls que va ser aprovat al 2007 definia un horitzó de vuit anys a la vista. De moment, han passat 7 anys i mig i l’aprenentatge de l’anglès no ha evolucionat tant des de llavors. 

És evident que cal incidir molt més en l’aprenentatge de la llengua anglesa des de la primera infància, i si aquests mètodes que es van aplicar no han donat resultats, se n’hauran de buscar de nous.

La reflexió que puc fer d’aquesta notícia és que els mètodes que s’han utilitzat fins ara per aprendre l’anglès no són els més adients, crec que moltes escoles no fan un bon plantejament d’aquest ensenyament i crec que necessitem més docents competents en aquest àmbit. No podem exigir als alumnes un nivell d’anglès que nosaltres com a docents no tenim.

Per tant, el primer que ens hauriem de replentajar és la formació que tenen els mestres actuals i la formació que estem reben els que ens estem preparant per a ser mestres en un futur proper. Penso que mai és tard per seguir-se formant i dotar-nos d'aquest coneixement que ens manca i que resulta tan imprescindible per a ser capaços de transmetre'l als alumnes.

 I per últim, penso que el segon que ens hauriem de replentejar és la metodologia que utilitzem a l'hora d'ensenyar l'anglès a les aules. Caldria dotar-nos de nous recursos i estratègies que ens permetessin ensenyar la llengua anglesa de forma significativa-

Em proposo obrir un tema de debat...
Creieu que les TIC poden donar resposta aquest problema? Penseu que són un bon recurs per millorar l'aprenentatge de la llengua anglesa?

Esperem que hagi estat del vostre interès!
Us adjunto l'enllaç de la notícia.

Fins aviat!

Publicació feta per Alba Juanola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada