diumenge, 18 de maig del 2014

#VailetsHacklabDay

EL DIA DELS PETITS INFORMÀTICS

La Vanguardia ofereix avui una notícia molt interessant sobre el món de la programació en contextos educatius. Sabeu qui són els Vailets Hacklab? I el programari Scratch?

La comunitat Vailets Hacklab són un grup de pares de Barcelona i rodalies que treballen per ensenyar als infants a treballar amb la informàtica i la robòtica. Aquestes famílies creuen que saber llegir i escriure programari serà imprescindible per les noves generacions. Per això ofereixen tallers gratuïts de programació i robòtica als centres educatius a través de l’AMPA i també col·laboren amb els ajuntaments o centres que ho vulguin. El dissabte 17 de maig organitzen l’Scratch Day, un esdeveniment que  es celebra fa uns anys arreu del món a més de quaranta països.

El material que fan servir és l’Scrtach. Aquest és un llenguatge de programació desenvolupat pel MIT ( Institut de Tecnologia de Massachussets). L’edat per ser utilitzat és la d’infants a partir de cinc anys. Així doncs l’Scrtach permet programa a través de diferents blocs fugint de la programació binària.


Segurament molts dubtareu sobre els aspectes positius que pot tenir treballar amb aquest recurs, doncs bé, us en diré algun.

L’infant té llibertat per crear i aprendre és a dir estaríem parlant d’un aprenentatge constructivista, on és el nen qui construeix el seu propi coneixement, i per tant, sempre resulta més significatiu ja que afavoreix la seva autonomia per prendre decisions. També enriqueix la creativitat i  la capacitat per resoldre problemes, ja que  l’infant aprèn a partir de l’assaig-error.  A més, hi ha la possibilitat de compartir la teva experiència per tal que algú es diverteixi i aprengui amb la teva creació. Així que, només cal aprendre ajuntar blocs i saber quin és el funcionament de cada color per obtenir un resultat. Penso que com a futura docent del s.XX, hem d’estar a l’altura del nostre context i evolucionar l’escola al mateix ritme que la societat per tal que els futurs ciutadans siguin competents i sàpiguen explotar les possibilitats que tenen en el seu entorn. Fa uns anys, això era impensable, ja que programa era cosa únicament d’informàtica, ara, ho poden fer el infants a partir de cinc anys!

Si voleu consultar la notícia, la podeu trobar a la següent adreça:


Publicació feta per: Nina Coll




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada