diumenge, 18 de maig del 2014

L'àrea de llengua i les TIC

L'ESCOLTA


El servei de formació permanent del professorat de la Conselleria d’Educació i Cultura de les Illes Balears, presenten diferents articles que justifiquen l’ús positiu del treball de la llengua amb les noves tecnologies. Nosaltres hem decidit centrar-nos en l’habilitat lingüística de l’escolta.
Les TIC permeten practicar doncs, aquesta habilitat  perquè a la xarxa hi ha multitud d’arxius d’àudio I postats pels alumnes. Així es pot treballar la comprensió de llengua però a més, l’accent I el ritme. Antigament el docent era l’únic model de llengua però gràcies a les tecnologies de la informació actualment n’hi ha molts. Aquest fet, permet que als alumnes arribin a comprendre millor les situacions reals ja que també han estudiat a partir de situacions real de parla.

Un exemple per treballar l’escolta a la xarxa pot ser, buscar un vídeo de parla nativa i fer un núvol d’etiquetes. D’aquesta manera estaríem treballant les noves tecnologies i aprenent a fer etiquetes del més important del vídeo ( resumint) i a més, es treballaria l’escolta en llengua anglaisa.

Pensem que s'ha d'aprofitar aquest recurs tan intéressant que tenir, perquè actualment a les aules s'explora pic aquest recurs a les classes d'anglès. 

Si voleu veure l'article original podeu clicar AQUÍ.



Publicació feta per: Nina Coll

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada