dimecres, 28 de maig del 2014

Els Contesnet de Cicle Inicial

Bon dia lectors i lectores!

Avui us presentem una experiència d’aplicació que s’imparteix al Centre Escolar Empordà, una escola concertada de Roses, a l’Alt Empordà. Es tracta del CONTESNET
El CONTESNET és un projecte de col·laboració intercentres de la Fundació Tr@ms, adreçat als alumnes de Cicle Inicial, concretament als de 2n de primària. 


En què consisteix el CONTESNET?

Consisteix en elaborar contes per capítols, de manera que cada escola sigui la responsable de l’elaboració d’un capítol diferent. 



Cada conte està organitzat en diferents parts:

-        - 1 introducció

-       -  1 nus

-       -  2 desenllaços possibles


Així doncs, al final hauran intervingut 4 escoles en la realització del conte. Començarà una escola elaborant una introducció; tot seguit, una segona escola serà l’encarregada de fer el nus de la història; a partir d’aquí, dues escoles diferents seran les encarregades d’elaborar dos possibles finals (un cada escola). Cada un dels finals anirà introduït per una pregunta que ajudarà a que, un cop acabada la lectura del nus del conte, els alumnes puguin decidir quin final del conte volen llegir en funció de les seves preferències.


Aquesta és la pròpia experiència portada a terme en aquesta escola en concret. Pensem que també seria molt interessant dur a terme aquest projecte en anglès, és a dir, podríem fer que les històries estiguessin explicades en anglès, ja que d’aquesta manera estaríem treballant l’idioma però d’una manera molt més dinàmica i motivadora per a l’alumnat.

Creiem que hem d’incorporar l’anglès en totes aquelles activitats que puguin ser significatives per a l’alumne, no només aprendre la llengua en la franja horària on està indicat que “toca” fer anglès; el que hem de pretendre nosaltres com a mestres és que els alumnes vegin l’anglès com una forma de comunicar-se, d’entendre’s amb altres persones d’altres indrets i d’estar connectats amb el present i tot el món que l’envolta.


Us animem a seguir aprenent l’anglès!


I per acabar, us enllacem l’adreça d’on hem extret la informació.



A reveure companys i companyes!



Publicació feta per Núria Calatayud 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada