dimecres, 21 de maig del 2014

Les TIC i l'anglès s'implanten a les primeres escoles bressol



Article relacionat amb la temàtica del bloc: 

Les TIC i l'anglès s'implanten a les escoles bressol de Reus.

15 de Maig de 2014, per Enrique Canovaca

 
Bon dia!

Avui volem començar el dia amb una notícia d’actualitat sobre la implantació de dues noves matèries a diferents escoles bressol de la ciutat de Reus: l’anglès i les TIC. 

Els programes de l’Ajuntament de Reus tenen com a nou objectiu que tots els nens i nenes de l’escola bressol rebin els seus primers coneixements sobre noves tecnologies i a la vegada rebin dues hores de classes a la setmana en anglès, de manera que arribin a l’escola amb uns coneixements inicials sobre aquests dos àmbits que resulten ser de gran importància en els nostres dies. 

La iniciativa d’implantar aquestes dues matèries va ser iniciada pels pares dels mateixos alumnes de l’escola; com que la proposta va ser molt ben rebuda, ràpidament s’ha implantat el treball de les TIC i l’anglès a les aules de dos i tres anys. 

Però, per què treballar les TIC i l’anglès a l’escola? 

En el cas de la utilització de les TIC, es considera que els materials didàctics digitals permeten als alumnes adquirir habilitats relacionades amb la psicomotricitat, l’adaptació a entorns en dos i tres dimensions i a la vegada la millora del procés d’auto-aprenentatge. A més, possibilita als nens i nenes familiaritzar-se des de ben petits amb l’ordinador, una eina que probablement estigui present al llarg de tota la seva vida. 

Pel que fa l’anglès, es creu que els nens i les nenes tenen més facilitat per aprendre una llengua quan són petits; és per això que hi haurà una professora que s’encarregarà d’anar a totes les escoles bressol municipals amb la finalitat d’ensenyar la llengua anglesa a través de danses, cançons i activitats interactives i dinamitzadores. Cal dir que, des de la regidoria d’Ensenyament, es considera que dues hores a la setmana són suficients donat que l’alumne es troba en un procés continu d’aprenentatge i ja té molts anys per endavant per anar consolidant la llengua; dit d’una altra manera, el que es pretén és que els nens i nenes tinguin un primer contacte amb la llengua anglesa i gaudeixin tot aprenent-la.


Cliqueu sobre l’enllaç per veure l’article complet:

Fins la propera!


Publicació feta per Núria Calatayud 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada